Posca verfstiften en acryl verf

Stel hier je vragen over te gebruiken technieken of materialen (olieverf, acrylverf etc.) of geef zelf de beste Tips&Tricks

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

Plaats reactie
jvliegenberg
Berichten: 1
Lid geworden op: do dec 23, 2021 9:58 pm

Posca verfstiften en acryl verf

Bericht door jvliegenberg »

Hallo,

ik wil graag een schilderij maken op een canvasboard met Posca verfstiften. Over de verstiften wil ik met Amsterdam acrylverf een dunne deels transparante laag schilderen om de Posca stiften enigszins te vervagen. Echter vlekken de tekeningen met de stiften uit als ik er met de acrylverf overheen ga... Enig idee waar dit aan kan liggen en wat ik kan doen om dit te voorkomen? Moet ik een specifieke onderlaag gebruiken voor de stiften, of moet er een bepaalde laag tussen de stiften en de acrylverf? Ik hoor het graag.
Gebruikersavatar
AtelierBrigitte
Berichten: 10515
Lid geworden op: do sep 23, 2004 9:54 am
Contacteer:

Re: Posca verfstiften en acryl verf

Bericht door AtelierBrigitte »

Posca stiften en acrylverf zijn materialen die elk op basis van een andere drager (medium) werken en aangebracht worden. Beste kun je het eerst testen op een klein stukje waar je eerst wat lijnen Posca aanbrengt, dan een soort vernis-laag om die laag af te schermen om daarna met de volgende laag er overheen te gaan. Zo voorkom je dat zaken met elkaar gaan mengen.
Kijk ook eens op mijn site AtelierBrigitte waar ik nu ook een blog bijhou.

---> volg mijn Facebook pagina!
--> Zoë heeft een eigen Facebookpagina!
Plaats reactie