[CURS] Portrettekenen en -schilderen (herfstvakantie 19 - 23 okt)

Agenda en verslagen over evenementen en exposities. Ook de plaats voor workshops en andere cursussen.

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

CursusLab
Berichten: 6
Lid geworden op: di mar 24, 2015 12:04 pm

[CURS] Portrettekenen en -schilderen (herfstvakantie 19 - 23 okt)

Bericht door CursusLab »

Hi allemaal,
Na een succesvolle cursus in mei vindt de cursus portrettekenen en schilderen nogmaals plaats dit jaar! Nu in de herstvakantie van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober. Schrijf je op tijd in. Ga direct naar de cursusbeschrijving op onze website http://www.cursuslab.nl/cursus/portrett ... childeren/of lees hieronder verder.
Hartelijke groet,
Rosalie
Intensieve cursus Portrettekenen en -schilderen
Amsterdam, 19 t/m 23 oktober

Cursusopbouw

Tekenen is leren kijken. Het leert ons begrijpen waarom we dingen mooi vinden. Het leert je (opnieuw) je ogen te openen voor al het moois om ons heen.
In deze cursus portrettekenen en -schilderen door Bram Stoof raak je vertrouwd met de basisvaardigheden en verschillende teken en schildermaterialen. De vorm krijgt deze week veel aandacht. Bij het portret is immers de gelijkenis van primair belang. Daarom concentreren we ons vooral op de elementen die dit bewerkstelligen, zoals de bijvoorbeeld juiste verhoudingen.

Eerder dan de kleur is de toonwaarde van belang bij de oefening in portrettekenen en -schilderen. Samen met de licht-donker verdeling zorgt deze voor de suggestie van een ruimtelijke beleving op het platte vlak. Het palet zal beperkt blijven om de aandacht niet af te leiden van ons doel: het geheim van een goed gelijkend portret te ontsluieren.

We beginnen met houtskool, en leren kijken naar lijn, compositie, opzet en proporties. Daarna combineren we de houtskool met olieverf of aquarel. Je leert welk materiaal het meest geschikt is voor welke teken- en schildertechniek, hoe je met licht en donker werkt, wat toonwaarden zijn en hoe je de verschillende materialen kunt mengen in een tekening of schilderij. Ook ontdek je zo welk materiaal jouw voorkeur heeft.

In het begin van de week werken we met een gipsen portretkop of schedel, zodat de focus op de techniek en het materiaalgebruik komt te liggen. Op donderdag en vrijdag werken we met een model, zodat je ook leert hoe je een levende vorm op papier kunt krijgen.

Bram Stoof
Bram Stoof is een figuratief schilder met klassieke stijlkenmerken. Hij maakt landschappen, stillevens, naakten en portretten in diverse technieken, zoals olieverf en aquarel. Hij volgde in de jaren tachtig zijn opleiding aan de kunstacademie in Kampen, waar hij vrije grafiek, illustratie en schilderkunst studeerde. Na zijn studie vestigde hij zich in Amsterdam en bouwde een praktijk op als kunstschilder, illustrator, cartoonist en grafisch vormgever.

Details
* Locatie: Amsterdam, nabij Surinameplein/Hoofdweg
* Data: 19 t/m 23 oktober 2015
* Cursustijden: dagelijks van 10:00 - 15:30u, en op woensdag tot 12:30
* Prijs: cursusprijs 365,- en materiaalvergoeding 30,-. Daarnaast een eigen cash bijdrage aan de kosten van het model, te betalen bij aanvang van de cursus. Prijs Inclusief lunch, koffie, thee

Meer informatie en inschrijven:
http://www.cursuslab.nl/cursus/portrett ... childeren/
Plaats reactie