[CURS] WEEKCURSUS: Portrettekenen (18 t/m 22 mei)

Agenda en verslagen over evenementen en exposities. Ook de plaats voor workshops en andere cursussen.

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

CursusLab
Berichten: 6
Lid geworden op: di mar 24, 2015 12:04 pm

[CURS] WEEKCURSUS: Portrettekenen (18 t/m 22 mei)

Bericht door CursusLab »

Leer portrettekenen tijdens onze vijfdaagse cursus: Portrettekenen - Peter Eurlings (18 t/m 22 mei)

CursusLab organiseert meerdaagse creatieve cursussen voor iedereen die snel resultaat en extra diepgang wil bereiken. Zie onze website http://www.cursuslab.nl voor meer informatie.

Het gebouw op de hoek van de straat begon als een tekening door de architect. De auto waarin je rijdt is als een krabbel op een stukje papier begonnen. Het kopje waaruit je drinkt is door zijn ontwerper eerst geschetst. De hartchirurg maakt notities in de vorm van een tekening om zich voor te bereiden. Je kunt het zo gek nog niet bedenken maar tekenen staat aan de basis van bijna alles. Tekenen is leren kijken. Het leert ons begrijpen waarom we dingen mooi vinden. Het leert je (opnieuw) je ogen te openen voor al het moois om ons heen.

Deze intensieve cursus Portrettekenen is niet alleen bedoeld voor beginners, maar ook voor mensen die hun kennis willen opfrissen. We gaan alleen maar tekenen, tekenen en nog eens tekenen. Via een doordachte lesopbouw raak je vertrouwd met de basisvaardigheden en de tekenmaterialen. Er wordt gewerkt met én zonder model, met het portret als onderwerp. Verschillende beeldende aspecten zullen de revue passeren, aangevuld met voorbeelden uit de kunst. De nadruk ligt op de techniek vanuit de traditie.We beginnen op 0 en eindigen op 100.

Peter Eurlings werkt al jaren als docent in beeldende cursussen bij verschillende organisaties. Ook werkt hij als museumdocent bij de Hermitage, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rembrandthuis. Daarnaast maakt hij ook eigen werk.

De cursus vindt plaats van maandag 18 t/m vrijdag 22 mei in Amsterdam. Cursustijden zijn dagelijks van 10:00 – 15:30 (inclusief lunch) en op woensdag van 10:00 – 12:30uur. De prijs voor deze vijfdaagse cursus Portrettekenen is Eur 395,00 inclusief materialen, koffie, thee en lunches.

Lees meer over de cursus Portrettekenen of schrijft u direct in!
http://www.cursuslab.nl/cursus/portrettekenen-2/
Plaats reactie