Workshops: anatomisch tekenen (in rood krijt, zilverstift of in een museum echte preparaten natekenen)

Agenda en verslagen over evenementen en exposities. Ook de plaats voor workshops en andere cursussen.

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

Sifra
Berichten: 1
Lid geworden op: do mar 28, 2019 3:58 pm

Workshops: anatomisch tekenen (in rood krijt, zilverstift of in een museum echte preparaten natekenen)

Bericht door Sifra »

Hierbij een superleuke workshop tip: in Museum Vrolik in Amsterdam wordt ieder jaar het ‘Weekend of Anatomy’ georganiseerd met rondleidingen, populairwetenschappelijke lezingen, demo’s en workshops e.d. Dit jaar is dat op 11 en 12 mei.

Er worden verschillende workshops gegeven: 3 verschillende workshops anatomisch tekenen (in rood krijt, zilverstift of in het museum echte preparaten natekenen), allemaal onder begeleiding van medische illustratrices en kunstenaressen - Marie Dauenheimer en Lucy Lyons. Rood krijt en zilverstift zijn hele interessante technieken die vroeger al door grote meesters (zoals Da Vinci, Raphael, Michelangelo en Albrecht Dürer) werden gebruikt. Als basis worden anatomische preparaten uit de collectie gebruikt.

Hier een indruk van de tekenworkshops:

Afbeelding
Study of Human Bones door Jan van Calcar, tekening in rood krijt

Afbeelding
Silverpoint drawing of a horse door Leonardo Da Vinci

Afbeelding
Tekening van een anatomisch preparaat door Lucy Lyons

Ook kan er een collageworkshop worden gedaan, onder begeleiding van de Taiwanese kunstenares Jazz Szu Ying Chen, waarbij je een werk maakt bestaande uit botanische en anatomische illustraties. Een indruk van haar werk dat als basis wordt genomen voor deze workshop:

Afbeelding

Tot slot is het ook nog mogelijk om een workshop anatomische wasmodellen maken te volgen, gegeven door Eleanor Crook, een Britse anatomische beeldhouwster en tevens restaurator.

Tickets voor deze workshop zijn te krijgen via de facebookpagina van het Museum Vrolik, op hun eventpagina ("Weekend of Anatomy with Museum Vrolik & Morbid Anatomy") of direct via de Eventbrite pagina van het evenement op: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-wee ... 473?err=29
Plaats reactie