Onze Volkswagenbus

Verhalen over van alles en nog wat, wat je maar kwijt wilt.
En doe mee met onze Monthly Challenge!

Moderators: AtelierBrigitte, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia, Mariska

Plaats reactie
Roel Prins
Berichten: 16
Lid geworden op: di mei 29, 2018 7:31 am

Onze Volkswagenbus

Bericht door Roel Prins » vr jun 01, 2018 12:11 pm

De nostalgie bus

Ik was een jaar of 10, we waren net verhuisd van Middelburg naar een nieuwe winkel in Geleen. Mijn ouders openden een rotanwinkel op de Markt, genaamd ’t Rotanhuis. Al gauw ging mijn vader op voor zijn rijbewijs want rotanmeubelen moeten bezorgd kunnen worden.
Onze eerste familie- en bedrijfsauto was een Volkswagen bus, zonder stoelen of banken, want ja , dat was de vrachtruimte. Het leukste aan deze auto waren de richtingaanwijzers, het waren ouderwetse flapjes met een lampje er in om de richting aan te geven. Ze deden het vaak niet en moest het raampje open om ze los te wrikken. Later kwam er toch maar een gewoon knipperlampje als richting aanwijzer.
De bus was voorheen van een melkboer geweest en had daar wel onder geleden, de vloer zat vol roestgaten van gemorste melk. Je kon zowaar de straatstenen voorbij zien gaan onder het rijden, dat werd opgelost met een houten vlonder als vloer. Op het dak zat een grote imperial bevestigd met aan beide zijden een lang en smal reclamebord, afbeeldingen van palmboompjes en de tekst ’t Rotanhuis.
Ook was het onze familie auto, we waren met vijven en gingen regelmatig bij familie op bezoek in Zeeland en Drenthe. Het gemis van stoelen achterin werd opgelost met rotanstoelen uit de winkel, daarop een kussentje. Gordels waren toen nog niet verplicht, het mocht vast wel. De verwarming was kapot, maar ja, daarom zaten we ’s winter met dekens over de benen.
Vakantie vierden we in Duitsland met onze vakantiebus. We reisden regelmatig langs de Moezel om daar in het wild te kamperen, dat mocht toen nog.
Uiteindelijk, na een weigering door de Duitse douane en een verkeerscontrole in Simpelveld, werd de auto van de weg gehaald. Onze nostalgische bus werd ingeruild voor een Opel Kaptain stationwagen, maar onze herinneringen aan de Volkswagen bus blijven bestaan.

Gebruikersavatar
Pluis1969
Berichten: 9265
Lid geworden op: zo aug 26, 2012 1:30 pm
Contacteer:

Re: Onze Volkswagenbus

Bericht door Pluis1969 » za jun 02, 2018 6:01 pm

Jeugdsentiment! Leuk dat je de richting aanwijzer ook getekent hebt.

Gebruikersavatar
Stephan
Berichten: 87
Lid geworden op: wo jan 11, 2017 6:59 pm

Re: Onze Volkswagenbus

Bericht door Stephan » di jun 12, 2018 9:56 am

Mooi Roel, vooral de schaduw op het plaatwerk. Zeer geslaagd!

Gebruikersavatar
Stephan
Berichten: 87
Lid geworden op: wo jan 11, 2017 6:59 pm

Re: Onze Volkswagenbus

Bericht door Stephan » di apr 09, 2019 10:16 am

...ik kan alleen de afbeelding niet meer zien, Roel?!

Plaats reactie