[CURS] WEEKCURSUS: Stadsgezichten met houtskool (8 t/m 12 jun)

Agenda en verslagen over evenementen en exposities. Ook de plaats voor workshops en andere cursussen.

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

CursusLab
Berichten: 6
Lid geworden op: di mar 24, 2015 12:04 pm

[CURS] WEEKCURSUS: Stadsgezichten met houtskool (8 t/m 12 jun)

Bericht door CursusLab »

Breng de stad in beeld tijdens onze vijfdaagse cursus: Stadsgezichten met houtskool - Bas Coenegracht (8 t/m 12 juni)

CursusLab organiseert meerdaagse creatieve cursussen voor iedereen die snel resultaat en extra diepgang wil bereiken. Zie onze website http://www.cursuslab.nl voor meer informatie.

Tijdens deze cursus gaan we een week lang op onderzoek uit. Zowel in de stad als op papier. We werken met houtskool en raken gedurende deze week bekend met de vele verschillende toepassingen van dit materiaal. Houtskool is ideaal om snel, tekenachtig en schetsmatig te werken. Tevens leent het zich uitstekend voor serieus uitgewerkte tekeningen waarbij gebruik gemaakt wordt van een veer, kneedgum en handen om een afbeelding tot leven te brengen.

Vraagstukken als ruimtelijkheid, licht donker, compositie en de fysieke handeling van het tekenen komen uitvoerig aan bod. We ontwikkelen een eigen handschrift als tekenaar en hoe dit samen met een persoonlijke visie op het Amsterdamse stadsgezicht een unieke beeldtaal oplevert.

We beginnen in het lokaal, waar we gaan schetsen en uitproberen, maar al snel trekken we de stad in. Hoe breng je Amsterdam het beste in beeld? We bestuderen gebieden waar het oude en nieuwe Amsterdam samen komen en zullen door het maken van tekeningen en foto’s op locatie er achter komen wat je fascinatie is. Ligt je persoonlijke interesse in details of juist in het landschappelijke element? Ben je op zoek naar een vorm van realisme dat de stad portretteert of onderzoek je liever architectonische vormen en structuren en hoe deze zich verhouden tot perspectivische elementen?

Samen gaan we het uitzoeken!

Bas Coenegracht studeerde aan de Rietveld Academie en deed een uitwisseling met de ARCO Fine Arts Academie in Lissabon. Zijn werk is vooral gericht op de structuren en energie van de stad. Hij schildert in veel lagen, waardoor een gevoel van constante verandering ontstaat. In zijn schilderijen is de invoed van de mens altijd aanwezig, ook als zijn er niet altijd figuren te zien. Naast zijn werk als kunstenaar geeft Bas ook les bij o.a. CREA het cultureel studenteninstituut te Amsterdam.

De cursus vindt plaats van maandag 8 t/m 12 juni in Amsterdam. Cursustijden zijn dagelijks van 10:00 – 15:30 (inclusief lunch) en op woensdag van 10:00 – 12:30uur. De prijs voor deze vijfdaagse cursus Stadsgezichten met houtskool is Eur 395,00 inclusief materialen, koffie, thee en lunches.

Lees meer over de cursus Stadsgezichten met houtskool of schrijft u direct in!
http://www.cursuslab.nl/cursus/stadsgez ... houtskool/
Plaats reactie