Pagina 1 van 1

Parkiet

Geplaatst: do mei 16, 2019 10:30 am
door _canvas_
Hallo,

ik wil jullie graag een schilderij von mij laten zien.
Gemaakt voor een schilderproject in een ander forum met de titel "favoriete kleur" - ik denk jullie kunnen zien welke... :)
Acrylverf op acrylblok van ongeveer 16 x 16 cm

Groetjes
Lisi :bye:

Re: Parkiet

Geplaatst: vr mei 24, 2019 3:05 pm
door Maria_Anne
Mooi! Heb zelf nog nooit op een vierkant doek durven werken, maar vind dat toch vaak erg mooi. Compositie is hier ook wat mooier dan bij je iris, vind ik!
Jammer dat je eenzelfde blauw voor de achtergrond als voor de borst en vooral de snavel hebt gekozen. De prachtige parkiet valt hierdoor weg in de achtergrond, ipv dat deze wordt versterkt.
Het lijkt of je puur zwart hebt gebruikt voor de zwart- en grijstinten. Vooral in de grijzen maakt dat een i.m.o. doodslaande, droge zwart. Ik hou zelf meer van gemengd zwart dmv bv. omber gebrand met ultramarijn. Ieder zijn ding natuurlijk.
Ten slotte vind ik de borst wat plat. Waar je in de kop heel mooi diepte hebt weergegeven, vind ik dat in de borst wat vlak geworden. Ik zie geen duidelijke structuur, geen bolling, geen schaduwwerking. Hetzelfde ook bij de kin eigenlijk. Her en der heb je heel veel details gebruikt, en andere stukken zouden meer aandacht mogen krijgen. Niet per se meer details, als wel meer diepte en schaduwwerking.
Hopelijk heb je hier iets aan!

Re: Parkiet

Geplaatst: ma mei 27, 2019 12:53 pm
door _canvas_
Hallo Maria_Anne,

dat eenzelfde blauw was in dit geval zo gewilt omdat ik een "favoriete kleur" wilde laten zien.
In de zwart had ik in der daad nog andere kleuren kunnen bijmengen of andere donkere kleuren mengen, zou echt misschien iets levendiger kleur geven.
Ja :? ... achteraf bekeken find ich ook de borst en het vleugeltje te platt en ook de overgang van de zwart/witte gedeelte naar de blaue zwak.
Maar ik was bang nog iets slechter te maken.
De volgende keer dan...

Groetjes

Re: Parkiet

Geplaatst: zo jun 02, 2019 8:42 am
door Maria_Anne
Ik bedoelde zelf echt zwart te maken zonder zwarte verf. Try it out!

Re: Parkiet

Geplaatst: zo jun 02, 2019 8:11 pm
door _canvas_
Dank je wel Maria_Anne voor alle goede tipps! Ik zal het zeker gaan probeeren. :thumbs:

Re: Parkiet

Geplaatst: ma jun 10, 2019 2:44 pm
door Maria_Anne
Ik ben benieuwd!