If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


freelance websites

Verhalen over van alles en nog wat, wat je maar kwijt wilt.
En doe mee met onze Monthly Challenge!

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

siese
Gebruikersavatar
Berichten: 1659
Contact:

freelance websites

Berichtdoor siese » Di Dec 08, 2015 9:42 am

Iemand ervaring met freelance websiteszoals hoofdkraan.nl? Haal je daar veel opdrachten uit?
Ik vind de meeste uurtarieven van freelancers op deze site aan de lage kant.
----------------------> MIJN WEBSITE
----------------------> Word fan op Facebook!

nancy_kelpie
Gebruikersavatar
Berichten: 3130
Contact:

Re: freelance websites

Berichtdoor nancy_kelpie » Di Dec 08, 2015 12:08 pm

Het beste is om gewoon zelf een klantenkring op te bouwen, zonder dat soort websites. De tarieven zijn er vrij laag inderdaad, maar ook de eisen van de klanten zijn vaak hoog. Veel aanpassingen bijv. omdat ze zelf niet weten wat ze willen. Of particulieren die niet willen betalen.

Toch zijn ze niet allemaal slecht. Op freelance.nl heb ik wel eens opdrachten binnen gehaald. Al is dat níet voor illustratie, maar voor animatie. Want de categorie illustratie is van alle opdrachten nog het allerslechtst helaas. Dit omdat er te veel hobbyisten zijn die ook meebieden en ook de opdrachtgevers zijn vaak hobbyisten. Je hebt niet zo snel een huismoeder die 's avonds even een realistisch 3D ontwerp van een auto cilinder maakt (ik noem maar wat), maar wél zat die mee bieden op het illustreren van een kinderboek. En de opdrachtgever van zo'n kinderboek project is vaak ook een huismoeder die een verhaaltje heeft geschreven en daar tekeningen bij wil en het dan daarna aanbieden aan een uitgeverij. Oftewel nog helemaal geen zekerheid dat het uitgegeven wordt en de uitgeverij wil liever dat hun de illustrator zoeken.

Dus als je opdrachten ziet staan die wél serieuzer staan, dus wat strengere eisen waar niet iedereen aan voldoet, maar jij wel, dan kan je wel reageren. Dan nog zou ik alleen gratis reageren. Hoofdkraan is altijd betaald volgens mij? Freelance.nl is gratis na 24 uur en af en toe reageer ik daar nog wel op en af en toe krijg ik dan ook een opdracht, maar gelukkig ben ik absoluut niet afhankelijk van die websites.

Je hoeft trouwens niet meteen te schrikken bij lage uurtarieven van anderen. Dat kunnen dus huismoeders zijn die 2 avonden in de week wat tekenen en daardoor slechte service qua deadline bieden en ook geen geweldig portfolio hebben. Ik plaats zelf ook wel eens een oproep voor 3D ontwerpen of code en dan krijg ik reacties tussen de €0 en €1000. Die van €0 kan dan ook helemaal niks laten zien. Geen enkel projectje wat hij gemaakt heeft, maar wil ervaring opdoen. Heb ik niks aan. En van €100-400 is het portfolio ook erg slecht of niet op het gebied wat ik vraag. Dus ook al ben je niet de goedkoopste, je kan dan nog wel winnen. Al moet je bij die sites wel een beetje aan de goedkope kant zitten.
Game ontwikkeling, animaties & digitale illustraties
www.nancyzonneveld.nl

siese
Gebruikersavatar
Berichten: 1659
Contact:

Re: freelance websites

Berichtdoor siese » Di Dec 08, 2015 4:19 pm

Dankje voor je antwoord! Ik heb momenteel wel voldoende werk via mijn klantenkring, maar ik kan er binnenkort nog wat meer werk bijnemen, vandaar dat ik even aan het kijken was. Bij de portfolio's die ik heb bekeken vond ik de kwaliteit idd niet altijd even super/professioneel. Bij hoofdkraan moet je idd abonnementskosten betalen + als jouw betaling via de website gaat doen ze er ook nog een procent vanaf voor hen.
----------------------> MIJN WEBSITE
----------------------> Word fan op Facebook!

nancy_kelpie
Gebruikersavatar
Berichten: 3130
Contact:

Re: freelance websites

Berichtdoor nancy_kelpie » Di Dec 08, 2015 6:24 pm

Pff, dat is wel veel. Waar je misschien dan beter je tijd en geld aan kan besteden is zelf "marketing" meer onder de knie krijgen.

Ik weet niet of je bijv. Adwords al gebruikt? Retargeting schijnt bijv. behoorlijk goed te werken. Je kent het vast wel, van die banners aan de zijkant die exact tonen wat je net hebt bezocht. Super irritant soms, maar alle marketing websites zijn het er wel helemaal over eens dat alle cijfers aantonen dat het geweldig werkt.

Of Adwords search advertising. Dit is dan alleen tekst en werkt het beste bij een specialisatie en hele goede website pagina ook over 1 specialisatie. Ik heb bijv. "icon design" ingesteld.

En ook heb je héél veel blogs met tips om je conversie + gebruiskvriendelijkheid op je website omhoog te krijgen.
Game ontwikkeling, animaties & digitale illustraties
www.nancyzonneveld.nl

Maria_Anne
Gebruikersavatar
Berichten: 8550
Contact:

Re: freelance websites

Berichtdoor Maria_Anne » Wo Dec 09, 2015 12:12 pm

:') Nancy, wat heb jij voor beeld van huismoeders, hahaha! Maar je geeft hele duidelijke uitleg. Ik kende het hele principe niet eens!
Voor mijn portfolio, kijk op: MariekedeStip

siese
Gebruikersavatar
Berichten: 1659
Contact:

Re: freelance websites

Berichtdoor siese » Do Dec 10, 2015 12:26 pm

Ja Adwords ken ik (ik werk in een websitebedrijf), maar mijn gewone SEO van mijn site is goed ingesteld, dus ik krijg redelijk wat binnen via mijn site zonder ervoor bij te betalen. Het is inderdaad ook een optie.
----------------------> MIJN WEBSITE
----------------------> Word fan op Facebook!


Terug naar “Het theehuis”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron