If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Teleurgesteld

Verhalen over van alles en nog wat, wat je maar kwijt wilt.
En doe mee met onze Monthly Challenge!

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

BlackScorpion
Gebruikersavatar
Berichten: 994

Re: Teleurgesteld

Berichtdoor BlackScorpion » Di Jul 03, 2018 3:31 pm

Hmm, zal dat boek eens zoeken...

Horizon
Berichten: 426

Re: Teleurgesteld

Berichtdoor Horizon » Do Jan 03, 2019 1:23 pm

Een hele late reactie van mijn kant. Dit forum lijkt niet zo actief meer en ik was of ben zelf nog wat forummoe maar dat terzijde.
Het lijkt erop dat ts meer bezig is of was met presteren dan creëren.De lat wordt dan heel hoog gelegd en vaak gaat dit ten koste van het plezier.
Bijna iedereen maakt het mee dat het even minder gaat of dat het er op lijkt dat niets meer lukt. Ik ben hierin geen uitzondering.
Wat ik zelf dan doe en voor mij heel verfrissend werkt is dan geheel iets anders te gaan doen in een andere stijl of materiaal. De 'vastloper' wordt dan een tijd opzij gelegd. Bij mij verdwijnt dan de frustratie en het plezier komt weer terug en daar gaat het immers om. Door iets anders te gaan doen reset ik mezelf ahw. Het gebrei van daarvoor maakt plaats voor experimenten en je kunt jezelf weer verrassen met opgedane technieken.
Vaak gaat het dan daarna weer als vanzelf wanneer ik het terzijde gelegde werk weer oppak. Wellicht hebben mensen hier iets aan wanneer iets dergelijks zich opdoet.

Joris van Puffelen
Berichten: 64

Re: Teleurgesteld

Berichtdoor Joris van Puffelen » Wo Jan 09, 2019 12:09 am

Probeer het eens met een extreme focus op iets en ga dat op honderden manieren tekenen. Bijvoorbeeld alleen monden. Of kies iets abstracts, zoals alleen driehoeken.

Zelf denk ik nu ook aan een extreme specialisatie en voor mijn oog doemen honderden beelden op.


Terug naar “Het theehuis”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten