laatste werkjes

Voor elke gebruiker één draadje waarin je al je schetsen, resultaten van cursussen, lessen, workshops etc. zet, zodat je ontwikkeling gevolgd en becommentarieerd kan worden.
(LET OP: slechts één draadje per persoon!)

Moderators: AtelierBrigitte, Laikipia, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog

Gebruikersavatar
Coen
Berichten: 7115
Lid geworden op: zo feb 20, 2011 7:01 pm

Re: laatste werkjes

Bericht door Coen »

Mooie prent, mooi om te zien hoe jij schetsmatig met perspectief weet om te gaan. Zo zonder mens en vervoer lijkt het een beeld uit vervlogen tijden, natuurlijk ook al door het historische karakter van het plaatsje.
Een overtuigende herinnering, die nog van pas komt als straks het geheugen begint te haperen.
Je kunt de strijd alleen winnen, als je 'm aangaat!

Gebruikersavatar
unikap
Berichten: 388
Lid geworden op: za aug 01, 2020 11:02 am

Re: laatste werkjes

Bericht door unikap »

Niet ver van Auxi le Chateau ligt Albert aan de Somme en daar was ik wel nieuwsgierig naar. Kijken dus, en de kerk aldaar met zijn goudbedekte toren-"koepel-spits" en Maria beeld met kind hooggeheven is nogal een unicum. Het is een kleurige kerk in rode baksteen met witte decoratie stukken en daarnaast veel schilderwerk in fraaie kleuren. Ook binnen is het een schitterend gedecoreerd geval met kapspanten in het zicht zoals de engelsen dat ook doen. Van buiten komt hij laag over, maar van binnen is hij toch hoog. Hij is gebouwd van 1885 tot -95 en 20 jaar later zwaar beschadigd, maar mooi hersteld. Totaal anders dan de middeleeuwse gothische kathedralen, maar juist daarom heel interessant.
Dit nateken-werk van een mooie luchtfoto (Wikipedia) was nog best een klusje waarbij het kneedgum half zoveel werk had als het potlood.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... %A8res.jpg

gr jed
101_5568 bew.jpg

Gebruikersavatar
Eric61
Berichten: 259
Lid geworden op: zo jan 02, 2022 4:47 pm

Re: laatste werkjes

Bericht door Eric61 »

Je zou voor minder de kneedgum hanteren...
Prachtig werk! 👌👌

Plaats reactie