Pagina 1 van 1

schaduw in huidskleur.

Geplaatst: za jul 16, 2016 10:20 pm
door Joris
Hoi,

Omdat ik er blij mee ben, en het makkelijk werkt, houdt ik voor huidskleur gele oker aan en mix deze met een beetje (permanent) rood. Heel leuk.
Maar wat zal ik doen als ik schaduwen hier in wil maken? En ik heb het niet over de fijne nuances zoals het puntje van de neus of de bolling van de wangen. Ik heb het over aanzienlijk donkerder... zoals wanneer er bijvoorbeeld een grote lichtbron van links of rechts komt en de rest van het gezicht stukken donkerder is.

Ik doe er nu blauw bij, maar dat wordt niet erg donker, en zover het donker wordt, is het een vreemde creme-kleurige blauwe gloed die er doorheen komt.

Hoe doet een fatsoenlijk mens dat? Vertel het me :)

groet,
Joris

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: zo jul 17, 2016 12:25 am
door Martin
Ik denk dat je het ook een beetje naar de grijs kant moet mengen. Alleen blauw is misschien te blauw,. Met een beetje geel/oranje zou je de kleur iets meer grijs moeten kunnen maken.

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: zo jul 17, 2016 1:52 pm
door Janneke Booister
Feitelijk moet je de complementaire kleur gebruiken om grijs te krijgen. Uitgaande van een geeltint zou je violet kunnen gebruiken. Ik werk graag met een dioxazine violet. Al geeft geel met violet een bruinige tint. Misschien niet verkeerd met huidskleuren? (Ik ben meer een landschapschilder dus ik zit niet zo in de huidskleuren)
Het rood zou je moeten 'neutraliseren' met een groen.
Ik zou proberen, mengen en testen. Maar pas op, oker is een opake kleur, dan krijg je al gauw een modderige kleur als mengsel.
Ik wens je heel veel succes!

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: di jul 19, 2016 2:46 pm
door Joris
Thanks allen. Het is inderdaad een kwestie van proberen. Zelf een beetje cere. blauw wat IETSje permanent rood werkt ook n beetje. Ik blijf nog even aanknoeien :)

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: vr aug 26, 2016 1:43 pm
door Hasjem
mijn penseel schuift nogal dikwijls naar payne's grey ... ;o)

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: ma sep 12, 2016 8:40 am
door Mirte
Cadmium red light, cobalt blauw of cer. blauw en gele oker of raw sienna, mengsel varieert. Of blauw vervangen door Hookers groen. Donkerder: cadmium rood vervangen door karmijn.

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: za sep 17, 2016 11:21 pm
door *Kees
Ik gebruik ook Violet, hoewel ik het ook wel meng van Ultramarijn en Alizarine Crimson, zodat ik schakeringen kan maken. Maar waarom zou je altijd huidskleur willen gebruiken, meestal reflecteert de huid de omgeving dus kan alle kleuren aannemen.

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: di feb 28, 2017 11:59 pm
door mwintermans
Voor schaduwen en donkeren plekken kun je 3 kleuren mengen : van Dijks bruin, beetje pruisich blauw en beetje magenta. Voeg meer bruin toe als je het niet te paars wil hebben. Evt verdunnen met water.

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: do apr 06, 2017 12:13 pm
door LeesaJohnson
You may use white and light golden touch to create a magical shade in the painting.

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: do apr 06, 2017 12:40 pm
door Hasjem

Re: schaduw in huidskleur.

Geplaatst: za apr 08, 2017 8:51 pm
door Jonne
Er is echt niet één juiste manier om huidskleur (en dus de schaduwen daarin) te verkrijgen. Dat hangt van zóveel verschillende factoren af. De kleur van de huid verschilt van persoon tot persoon, de kleur van het licht verschilt van tijdstip tot tijdstip en van locatie tot locatie. Dan heb je nog het juiste contrast... Kortom: er zijn misschien wel duizend-en-een manieren.
Wat kan helpen is een stukje te isoleren. Pak een wit vel papier, maar hier een klein gaatje in (niet groter dan 1x1 cm) en kijk hierdoor naar je onderwerp. Als je dit doet bij een schaduwvlak, kan je misschien beter zien welke kleur dit vlak nu eigenlijk heeft en dit gaan mengen.
En je manier van werken kan ook heel veel voor je doen: begin bij de midden- en donkere tonen, om pas later het licht aan te brengen. Zo kun je makkelijker in laagjes werken, ook in de schaduwvlakken. Je kunt soms door verschillende kleurlagen over elkaar aan te brengen interessante dingen bereiken.