If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Watelelies W.I.P.

Hier kun je alle afbeeldingen van eigen schilderwerk plaatsen (olieverf/acryl etc.).

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

Onion
Berichten: 211

Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Onion » Di Jul 04, 2017 8:18 pm

Acryl, doek 80x80cm.
Het is pas de eerste laag, oke en een beetje tweede :mrgreen: , dus er moet nog wel het een en ander aan gebeuren. Toch wil ik het groffe er wel inhouden. In ieder geval komen er nog schaduwen en weerspiegelingen in het water (enigszins). En meer contrast in de bloem. Alle feedback en suggesties zijn welkom! Mijn vrouw vind het blad op de achtergrond storend, terwijl ik het juist wel passend vind. Het is wel de bedoeling dat het nog wat donkerder wordt, en wat minder streperig. Oh, en dat rare groene "heuveltje" rechtsonder moet nog onder het bloemblad verdwijnen.

Afbeelding

Jonne
Berichten: 3391

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Jonne » Wo Jul 05, 2017 1:59 pm

Mooie compositie heb je gekozen. Dat is niet altijd makkelijk op een vierkant doek. Mooi formaat ook, trouwens. Werkt fijn he?
Ik moet je vrouw wel een klein beetje gelijk geven over het achterste blad. Maar ik stoor me er niet aan, ik zou alleen het verschil tussen voor- en achtergrond wat duidelijker maken. Het blad hoeft in mijn ogen niet heel veel donkerder. Als je het alleen al wat vervaagt (met name de randen, maar ook de 'vegen'), ben je al een heel eind. Qua kleur zou ik de middentoon gebruiken (van alle kleuren die nu in het blad zitten).

Onion
Berichten: 211

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Onion » Do Jul 06, 2017 7:30 pm

Dank je Jonne,
Ja ik werk het liefst met dit formaat, voldoende groot en niet meteen een sta-in-de-weg. Kleine update, vervagen van de randen is nog niet helemaal gelukt. Heb midden rechts nog niets veranderd, maar de foto is daar wat donkerder uitgevallen.
Afbeelding

Jonne
Berichten: 3391

Re: Watelelies W.I.P

Berichtdoor Jonne » Vr Jul 07, 2017 4:35 pm

Doet al veel. Ook het beetje meer contrast in de linkerbloem doet het goed.

lalalala
Gebruikersavatar
Berichten: 1194
Contact:

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor lalalala » Vr Jul 07, 2017 9:20 pm

Een mooi begin, ik blijf je volgen voor de rest!
Neem eens een kijkje op mijn site!
Site: http://www.paulienwassink.nl

Onion
Berichten: 211

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Onion » Ma Jul 17, 2017 8:10 pm

Weer een update, ben nog niet helemaal tevreden over de bloem rechts, vind ik nog iets te grafisch. Verder ga ik nog een paar blaadjes in de linker veranderen, misschien nog wat schaduw...

Afbeelding

Onion
Berichten: 211

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Onion » Zo Jul 30, 2017 6:13 pm

Het zijn maar kleine veranderingen en eigenlijk vind ik hem wel af. Maar als ik dan zit te kijken, zie ik altijd wel weer iets dat ik wil veranderen. Suggesties zijn nog steeds welkom...

Afbeelding

Jonne
Berichten: 3391

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Jonne » Ma Jul 31, 2017 1:29 pm

Mooi geworden! Ik zou hem zo een tijdje laten staan op een plek waar je hem regelmatig ziet. Als je dan dingen storen in de loop van de tijd merk je het vanzelf. Zo niet, zou ik er niets meer aan doen!

Onion
Berichten: 211

Re: Watelelies W.I.P.

Berichtdoor Onion » Zo Aug 20, 2017 7:01 pm

Ha, dank je en goed advies Jonne! En dat was ik ook van plan te gaan doen. Maar mijn schoonzus werd er blij van en wilde er wel een tijdje op passen, en nu verhuist ie voor onbepaalde tijd daarheen. Ook prima, zie ik hemalleen wat minder vaak... :mrgreen:


Terug naar “Schilderijen (olie/acryl)”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron