If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


Buitenschilderen met olieverf, vraag over afval

Stel hier je vragen over te gebruiken technieken of materialen (olieverf, acrylverf etc.) of geef zelf de beste Tips&Tricks

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

Mirte
Berichten: 40

Buitenschilderen met olieverf, vraag over afval

Berichtdoor Mirte » Di Sep 13, 2016 10:08 am

Ik heb deze vraag ook bij aquarel gesteld. Bij olieverf speelt het natuurlijk ook: je zit in de natuur, of in de stad, en je hebt een potje met terpentine waarin je je kwasten heb uitgespoeld. Even door de gootsteen in de straat is snel gedaan, of in een plantenbak of struik.
Lijkt me niet goed, of is een beetje niet erg?

Jonne
Berichten: 3395

Re: Buitenschilderen met olieverf, vraag over afval

Berichtdoor Jonne » Di Sep 13, 2016 3:41 pm

Blijf erbij. Helemaal met olieverf en terpentine. Laten bezinken, terpentine hergebruiken en bezinksel inleveren bij de milieustraat o.i.d. als je pot vol is (gewoon een glazen potje van jam of groenten waar je steeds je afval in laat bezinken).

richard
Berichten: 108

Re: Buitenschilderen met olieverf, vraag over afval

Berichtdoor richard » Vr Sep 16, 2016 8:01 pm

Zeker niet wegspoelen in een putje of in een plantenbak, ook niet een beetje. Dat is een milieudelict en strafbaar als misdrijf!

Zoals Jonne al schrijft, verzamel de vuile terpentine in een grote pot of fles om het te laten bezinken. Je kan het prima hergebruiken. Of inleveren in de milieubox of bij het ecopark van je gemeente.


Terug naar “Vragen over olieverf/acrylverf”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast