If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the Register link to proceed.


[TIP-ALG]

In dit subforum staat een verzameling van goede, bruikbare tips en WIP's als een soort van naslagwerk.

Moderators: AtelierBrigitte, Mariska, nancy_kelpie, Skarbog, Laikipia

Laikipia
Gebruikersavatar
Berichten: 6258
Contact:

[TIP-ALG]

Berichtdoor Laikipia » Zo Jul 21, 2013 10:11 pm

Algemene tips wat betreft het maken van werken.

Mijn oud docent visualiseren gaf een keer een zeer goede tip en tot op heden denk ik daar elke keer nog aan. Bij mij is dat vaak o.a. de vraag : "Heb ik koffie? Check"

Begin aan een werk altijd met een volle maag en genoeg uitgerust, materiaal wat in orde is (punten geslepen van je potloden/papier wat goed kwaliteit is e.d.) want alleen dan kun je je volledig in zetten om te maken wat je wil.
Je wil niet tijdens je proces steeds onderbroken worden door deze kleine dingen (of je irriteren aan de dingen zoals lege markers)


Laat hieronder je algemene tips achter wat waarde heeft voor alle soorten materialen gebruikers :)
Benieuwd naar mijn geklieder? Ga naar http://pastellum.nl/ of http://www.lisa.exto.nl
En hier is mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/Pastellum

Marie-Josée
Berichten: 725
Contact:

Re: [TIP-ALG]

Berichtdoor Marie-Josée » Di Jul 23, 2013 8:10 am

Probeer je onderwerp niet recht in beeld te plaatsen. Dat maakt de weergave vaak weinig spannend. Bij landschappen is de positie van de horizon heel bepalend. Een extreem hoge of juist lage horizon geeft vaak een heel boeiend geheel. Plaats de horizon in ieder geval nooit precies in het midden.
Probeer ook eens heel afwijkende maten in ondergrond of het nu doek, paneel of papier is. Je wordt dan gedwongen creatiever met je onderwerp om te gaan.
Zorg dat onderwerpen in je werk elkaar niet nét raken ( "kussen" noem men dat) dat kan erg storend werken, behalve bij een echte kus natuurlijk...Laat de onderwerpen elkaar overlappen of zorg dat er een ruimte tussen zit.

Marie-Josée
Berichten: 725
Contact:

Re: [TIP-ALG]

Berichtdoor Marie-Josée » Do Jul 25, 2013 10:28 am

Ben je een beetje moegekeken op je werk en weet je even niet hoe je verder moet, laat het dan een tijdje rusten, zet het eens ondersteboven of bekijk het in een spiegel. Vooral dat laatste kan wonderen doen, je ziet het dan met heel andere ogen.

Marie-Josée
Berichten: 725
Contact:

Re: [TIP-ALG]

Berichtdoor Marie-Josée » Do Dec 12, 2013 9:18 pm

Streef ernaar om spanning te brengen in de verhouding licht-donker. Dus grof gesteld een overwegend licht schilderij met donkere accenten of een vooral donker schilderij met lichte accenten. Daarmee versterk je het beeld en wordt het geheel spannender om naar te kijken.


Terug naar “Tips en Forumgalerij”
  Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast